Ledige stillinger

Sådan styrker du din LinkedIn-profil

Din LinkedIn-profil kan meget vel være din vej til dit næste spændende job. Faktisk løser vi 90 % af alle vores opgaver gennem vores personlige netværk, så du må endelig ikke begå den fejl at undervurdere betydningen af en rigtig stærk LinkedIn-profil.

Her får du 5 gode råd til, hvordan du hurtigt kan optimere din LinkedIn-profil og blive fundet af dem, der leder efter dig.

 

1. Gør din profil maksimalt søgbar

Søgninger på LinkedIn fungerer på samme måde som, når du søger på Google. De mest relevante og 'SEO-venlige-sider' ligger øverst under søgeresultaterne, og det er dér, du gerne vil være for, at din profil bliver maksimalt eksponeret.

Måden hvorpå du gør din profil mere søgbar er ved at vælge 2-3 ord, som kendetegner dine kernekompetencer, og som folk typisk vil søge på. F.eks. 'Revit ekspert', 'Superbruger i Inventor', 'VVS-tegner', etc.

Disse ord skal gå igen i dine overskrifter under nuværende og tidligere erfaring. Husk, at det er det enkelte ord, der er vigtigt.

 

2. Brug så vidt muligt alle tilgængelige felter

Der er rigtig mange tekstfelter til rådighed på LinkedIn til at forklare, hvad det præcis er, man kan tilbyde en kommende arbejdsgiver - brug dem fuldt ud!

Lav skarpe beskrivelser under nuværende og tidligere ansættelser, så de fuldt ud fortæller, hvad du præcis har arbejdet med og husk at lade nøgleordene indgå, da disse påvirker din søgbarhed. 

Skriv et fyldestgørende resumé, hvor du stiller skarpt på, hvad du kan tilbyde, hvordan du arbejder og, hvad de opnår ved at have dig ansat.

Du kan også uploade billeder og links til tidligere projekter under hver stilling, du har haft. Det er med til at gøre din profil mere visuel og kan nuancere, hvad det er, du har arbejdet med.

 

3. Få tidligere og nuværende kolleger, samarbejdspartnere eller kunder til at anbefale dig

Anbefalinger er guld værd og giver læseren et rigtig godt indblik i, hvordan andre vurderer din arbejdsindsats. Få tidligere kolleger, ledere eller andre, der kender dig godt i en arbejdssituation til at anbefale dig direkte på LinkedIn. 

Derudover kan du via 'endorsements' blive anbefalet direkte for en specifik kompetence. Jo flere der endorser dig for den enkelte kompetence, des mere underbygger det signalet til omverdenen om, at du er knalddygtig på netop dette område.

 

4. Connections, connections, connections

Mange har en forestilling om, at LinkedIn handler om at dyrke og beskytte sit eget personlige netværk. Det er der som sådan heller ikke noget i vejen med - bortset fra, at du begrænser dine muligheder.

I vores øjne handler LinkedIn om én ting: MULIGHEDER.

Et netværk er til for at skabe muligheder og jo større netværket er, des flere muligheder er der. Du ved aldrig om den næste connection du får er i netværk med din kommende arbejdsgiver eller kender en, der er den direkte vej til drømmejobbet. Sørg derfor for at få connected med alle, som du kender og udbyg herfra dit netværk ved at anmode om connections til de profiler, du synes er interessante.

 

5. 'Join Groups' og 'Follow Companies'

Gennem LinkedIn har du rig mulighed for at holde dig opdateret på, hvad der sker hos de virksomheder, som du synes er spændende. Du kan følge og modtage opdateringer fra de virksomheder du vil, du kan holde øje med, hvem der er medarbejdere hvor, og ikke mindst; vise din interesse. Vi vil klart anbefale dig at følge de virksomheder, som ligger på din liste over 'ønskearbejdspladser'.

Derudover kan du i alt tilmelde dig 50 grupper. Grupper er en oplagt mulighed for at styrke din faglighed, øge dit netværk og at komme med kommentarer inden for dit specialefelt. 

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte os. Og husk - de heldigste mennesker er sjovt nok dem, der yder flest indsatser! 

Optimer dine chancer for at finde drømmejobbet

Tilmeld dig grupper på LinkedIn! 

I disse tre grupper kan du komme i direkte kontakt med din næste arbejdsgiver. Så kan vi også nemmere finde frem til dig med vores spændende jobtilbud.

DIREKTE LINK TIL LINKEDIN